verybigimage

Lendify blir Lunar.

Sedan juni 2021 är Lendify en del av Lunar. Tillsammans arbetar vi för att bygga den ledande digitala bankupplevelsen i Norden. Vi erbjuder enkla och lättförståeliga banktjänster helt utan onödiga avgifter till hundra tusentals kunder i Sverige, Norge och Danmark och vi gör det helt och hållet under varumärket Lunar.

Vi arbetar nu som ett bolag, under ett varumärke, med större muskler än någonsin att göra skillnad för våra kunder.

Om Lunar

Vad ville du göra hos Lendify? Du kan göra precis samma sak, fast nu i Lunar.

  • Logga in som befintlig kund
  • Låna pengar
  • Och ännu mer

Lendifys historia.

Lendify startades 2014 med visionen att genom data och teknik effektiviserar den svenska lånemarknaden. Lendifys mål var att förbättra villkoren för sparare och låntagare och verkar för en socialt hållbar lånemarknad. Tre år i rad; 2019, 2020 och 2021 tilldelades Lendify utmärkelsen Sveriges nöjdaste privatlånekunder enligt Svenskt Kvalitetsindex (SKI).

Undersökningen mäter och analyserar SKI-kundernas nöjdhet och lojalitet till bankerna. Undersökningen mäter image, förväntningar, produktkvalitet, servicekvalitet och prisvärdhet. 2019, 2020 och 2021 vann Lendify utmärkelsen Sveriges nöjdaste privatlånekunder, och resultatet har ökat varje år sedan 2019.

Lendify grundades av Nicholas Sundén-Cullberg, John-Christian De Champs och José Cartro. Grundidén kom från ett fenomen som växte kraftigt i andra delar av världen, främst USA & Storbritannien. I USA, där peer to peer-lån har funnits i över tio år, har även storbanker och betalningsinstitut gett sig in i leken. Exempelvis har Goldman Sachs skapat lösningar med större transparens gentemot kunder för att kunna möta den nya konkurrensen.

Varför startades Lendify?

För finanssektorn är det bra att digitaliseringen har nått branschen då det kan göra den mer effektiv och skapa ett mervärde för konsumenten. Det handlar om att göra den här branschen mer effektiv och transparent, vilket blir bättre för kunderna.

Målet som Lendify har haft historiskt förändras inte av att vi nu är en del av Lunar. Tvärtom, nu har vi tillsammans större muskler att skapa produkter som återtar makten från de traditionella bankerna och flyttar den till konsumenterna.

Följ med oss på vår resan!