verybigimage

Vad är Lunar?

En modern, helt digital bank.

Vi är en 100 % digital bank. Men vi erbjuder faktiskt mycket mer än bara traditionella banktjänster. I vår smarta app hittar du allt du behöver för att få ut mer av dina pengar.

Hos oss slipper du dessutom krångliga banktermer du inte förstår och onödiga kortavgifter. Det tycker vi är framtidens sätt att vara bank på!

Dina pengar är trygga hos oss.

Du behöver aldrig bekymra dig för säkerheten hos oss. Vi har banklicens sedan 2019 och står även under tillsyn av det danska Finanstilsynet. Dina pengar är dessutom skyddade av den statliga Insättningsgarantin, som skyddar innestående belopp på dina konton med upp till 100 000 EUR Summa summarum: Säkerhetsmässigt är vi precis som de traditionella storbankerna - men hos oss blir allt som rör din ekonomi lite roligare!

Maxa din ekonomi med Lunar.

Vill du ha en bank som anpassar sig efter din ekonomi och ditt liv istället för tvärtom? Då ska du testa Lunar. Vi begränsas inte av gamla system och är inte bundna till traditionella sätt att bedriva bank på. Här finns inga filialer, rådgivare, onödiga avgifter eller långsamma processer. Vi ger dig mer kontroll över dina pengar med en allt-i-ett-app, smart teknologi, rimliga priser och transparenta villkor som du förstår. Gör som 900 000 andra och maxa din ekonomi med Lunar!

Kontor över hela Norden.

Stockholm

Aarhus

Köpenhamn

+450 medarbetare i hela Norden.

På Lunar är vi idag över 450 anställda fördelade över Sverige, Norge och Danmark. Vårt huvudkontor ligger i Århus och vi har även kontor i Stockholm, Oslo och Köpenhamn. Tillsammans arbetar vi efter samma målsättning: se till att du får den bästa bankupplevelsen och att hjälpa dig att få ut mesta möjliga av dina pengar!

Vi arbetar för att skapa förändring.

Finansiell hälsa

Vi vill hjälpa dig att hantera dina pengar smartare, enklare och smidigare. Med Lunar blir det lättare än någonsin att ta kontroll över din ekonomi och få råd med mer av det goda i livet. Vår bankapp är nämligen utrustad med alla de funktioner du behöver för att hålla din ekonomi i toppform!

Skillnad för miljön

Som Lunar-användare har du möjlighet att göra skillnad för miljön på ett sätt som är både effektivt och enkelt. Vi har nämligen inlett ett samarbete med två organisationer som arbetar med att rena världens hav från plast. Vi har dessutom en zero waste-policy på våra kontor. Kliver du in på ett Lunar-kontor möts du därför av möbler, mattor och gardiner som är tillverkade av återvunnet material!

Rent samvete

Lunar investerar inte i olje- och gasbolag, vapen eller i verksamheter eller länder som överträder mänskliga rättigheter. Vi stöttar inte heller politiska partier.

Next Level work-life

För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs på jobbet. Därför mäter vi kontinuerligt trivseln i vår organisation. Vi erbjuder även allt från träning till yoga och meditation för att varje enskild medarbetare ska kunna skapa balans i sina liv. Vi kallar det för Next Level work-life.

Vår historia.

 • 2015

  Grundas i Århus

  Lunar grundas i Århus av danska entreprenörer med en gemensam vision: att skapa en 100 % digital bank som gör användarnas ekonomi smidigare och roligare att hantera och enkel att ta kontroll över.

 • 2018/19

  Öppnar i Norge och Sverige

  Vi öppnar upp i Norge och Sverige, så att även svenskar och norskar kan få ut mer av sina pengar. Vi öppnar två nya kontor i både Stockholm och Oslo.

 • 2018

  Lanserar Lunar Business i Danmark

  Ett helt nytt slags företagskonto ser dagens ljus. Vi lanserar Lunar Business i Danmark, ett allt-i-ett-konto skapat för egenföretagare som gör det lättare att bedriva företag.

 • 2019

  Får egen banklicens

  Vi får banklicens - som det första danska fintech-bolaget någonsin. Det betyder att vi nu kan ge våra användare en bank med insättningsgaranti och att vi kan lansera ännu fler efterfrågade funktioner i vår app!

 • 2020

  Vi når 200 000 användare

  I oktober 2020 når vi en viktig milstolpe: vi har nu 200 000 Lunar-användare i Danmark, Norge och Danmark.

 • 2023

  €470m i investeringar

  Många investerare har stöttat oss i vår resa att bygga framtidens bank. Totalt har nu vi tagit in €470m i kapital - kapital som har gjort den möjligt för oss att ta din bankupplevelse till nästa nivå.

 • IDAG

  Över 900 000 användare

  Idag har vi över 900 000 användare som med hjälp av vår app kan hantera sina pengar på ett smartare, snabbare och roligare sätt än någonsin tidigare!

Vem står bakom Lunar?

Lunar grundades av en grupp entreprenörer som delade en gemensam övertygelse om att banksektorn behöver ett ordentligt wake up-call när det kommer till att bedriva bank. Vi har även många investerare med oss ombord. Dessa inkluderar bland annat HEARTLAND, Seed Capital, Orbit Alliance, Kinnevik, Tencent och Chr. Augustinus Fabrikker.