verybigimage

Pressmeddelande

Lunar lanserar lönekonto och utmanar storbankerna om svenskarnas vardagsekonomi

Lunar lanseras idag som Sveriges nya vardagsbank. Full integration mot det svenska clearingsystemet gör att både privatkunder och småföretagare nu kan flytta sina lönekonton och företagskonton till Lunar och ta del av innovativa och smarta banktjänster. Med denna lansering utmanar Lunar nu den svenska bankmarknaden på allvar.

Publicerad 06/05 2024

I Danmark har Lunar sedan länge skakat om bankmarknaden med målet att förändra bankens roll i människors liv. Lönekontot är ett viktigt verktyg för att nå målet om att utmana de svenska  storbankerna lika framgångsrikt som man gjort i Danmark.

"Lönekontot är kärnan i människors privatekonomi och det ska vara enkelt att byta bank. Den svenska bankmarknaden har länge stått still för att det saknas alternativ och storbankernas dominans har gjort det svårt för kunderna att välja andra alternativ. Nu utmanar vi bankoligopolet fullt ut med en bättre användarupplevelse, bättre pris och bättre tjänster som hjälper människor att få mer för sina pengar, säger Ken Villum Klausen, vd och grundare, Lunar.

Både bank och techbolag

Sedan lanseringen av Lunars fulla bankerbjudande i Danmark 2019 har nära fem procent av den vuxna befolkningen blivit aktiva användare. Dessutom är banken idag förstahandsval för 1 av 5 nystartade danska företag. I Norden har Lunar cirka 850 000 kunder, varav cirka 200 000 i Sverige. Lunar är dessutom den enda banken som byggt sin egen molnbaserade betalinfrastruktur och öppnat upp den för externa partners, däribland betalbolaget Trustly. Sedan start har de rest omkring 5,5 miljarder SEK (470 miljoner EUR) från välkända investerare så som Kinnevik, Tencent och Heartland.

"Lunar är en modern, molnbaserad bank helt fri från föråldrade system och processer. Tack vare vårt tekniska försprång har vi hittat ett betydligt billigare och enklare sätt att driva bank. Våra lägre kostnader skickar vi direkt vidare till våra kunder i form av schysstare prissättning”, säger Mats Persson Bergius, Sverigechef, Lunar.

En bank byggd för småföretagare

Utöver det bredare privatkundserbjudandet, erbjuder Lunar även företagskunder tillgång till alla grundläggande företagstjänster med noll kronor i startavgift, marknadens lägsta årsavgift och onboarding inom 72 timmar.

"Många av våra svenska kunder har redan testat delar av Lunars erbjudande och vi ser att våra användare blir allt mer aktiva och att vi växer snabbt. Vid lansering av vårt svenska  bankerbjudande för småföretag i april fick vi hundratals ansökningar, vilket visar på behovet i marknaden även hos företagen. Därför ser vi nu mycket fram emot att erbjuda helhetslösningar för både privatkunder och företag,” avslutar  Mats Persson Bergius.