verybigimage

Press release

Lunar öppnar upp sin infrastruktur - möjliggör nordiska betalningar i realtid.

Published 7/6 2023.

Lunar öppnar upp sin infrastruktur - möjliggör nordiska betalningar i realtid.

Stark efterfrågan från både nationella och internationella betalningsaktörer gör att danska utmanarbanken Lunar öppnar upp sin nordiska betalningsinfrastruktur för partners. Först ut att koppla upp sig mot Lunars infrastruktur är Trustly, med start den 1 augusti.

Partnerskapet mellan Lunar och Trustly är det första i sitt slag där Lunar öppnar upp sin nordiska bankinfrastruktur och via ett API hanterar tredje parts betalningar och clearing. Genom en enda integration med Lunars infrastruktur kommer Trustly att kunna erbjuda realtidsbetalningar i lokal valuta.

"Vi byggde vår betalningsinfrastruktur med ambitionen att leverera den bästa bankupplevelsen till våra nordiska användare. Ytterligare en fördel med vår massiva investering visade sig vara ett stort intresse från nationella och internationella banker samt fintechs, att använda vår betalningsinfrastruktur för att komma åt Norden”, säger Ken Villum Klausen, grundare och VD på Lunar Group.

Lunars molnbaserade bankinfrastruktur och API-lösning gör att området Banking Services till adderas till verksamheten.

"Vår infrastruktur och API-lösning är best-in-class och partnerskapet med Trustly visar tydligt att vi har ett unikt erbjudande och en spännande affärsmöjlighet framför oss", säger Ken Villum Klausen.

Samarbetet med Trustly är en viktig milstolpe för Lunar och visar hur omfattande investeringar i molnbaserad nordisk betalningsinfrastruktur kan bli en inkomstkälla. Lunar har clearingtillstånd i Danmark, Norge och Sverige och kan därmed erbjuda tillgång till enklare betalningar över landsgränserna, samt clearing i Norden till tredje part.

“Vi är mycket glada över att samarbeta med Lunar för att förbättra vårt konto-till-kontoerbjudande i Danmark. Lunars API-baserade lösning passar perfekt med vår betalningsplattform och vår betalningslösning, och gör det ännu enklare att erbjuda konsumenter sömlösa betalningar till handlare”, säger Sandra Sennerlöv, VP Banking Relations & Partnerships at Trustly.

Lunar är en av få banker med nordisk bankinfrastruktur och clearingtillstånd i Danmark, Norge och Sverige. Med start i Danmark kommer Lunar och Trustly tillsammans att jobba för att utvidga partnerskapet till att omfatta hela Norden.

Om Lunar

Lunar är en digital utmanarbank med målet att förenkla för konsumenter och företag att hantera sin ekonomi genom att bygga den bästa vardagsbanken i Norden.  Lunar grundades i Århus och har över 500 anställda i Köpenhamn, Århus, Stockholm och Oslo. 2019 fick Lunar danskt banktillstånd och är nu en av få banker med en nordisk bankplattform.  Lunar har idag fler än  850 000 konsument- och företagskunder runt om i Norden.