verybigimage

Press release

Lunar säkrar nytt kapital – redo för bred lansering i Sverige

Den digitala banken Lunar meddelar i dag en kapitalrunda om 282 miljoner SEK. I februari stängde Lunar en tvådelad investeringsrunda om 311 miljoner SEK vilket innebär att banken under de senaste sex månaderna tagit in totalt 593 miljoner SEK.

Published 30/04 2024.

I en tvådelad investeringsrunda tog Lunar under december till februari in 311 miljoner SEK i nytt tillväxtkapital och i dag meddelas en kompletterande runda ledd av bankens största investerare. Banken tar nu in 282 miljoner SEK som en del av den kapitalplan som godkänts av danska Finansinspektionen. Sammantaget säkerställer dessa rundor kapitalisering för fortsatt tillväxt och expansion av Lunars erbjudande i Sverige.

”Att vi har säkrat 593 miljoner SEK i en riktigt utmanande marknad visar stort förtroende för våra tillväxtplaner. Det visar också att investeringarna i vår plattform betalar sig, bland annat ser vi en kraftig tillväxt inom vårt nystartade affärsområde Banking Services där vi öppnar upp vår egenutvecklade, nordiska infrastruktur för externa partners. Samtidigt fortsätter vi att bredda vårt bankerbjudande mot att bli en fullservicebank för privatkunder och företag även i Sverige”, säger Ken Villum Klausen, grundare och VD för Lunar.

Den kapitalrunda som meddelas i dag följer efter utfallet i första instans i rättsprocessen mot aktieägarna i norska Instabank. En dom som Lunar har överklagat, men där man i väntan på nästa steg stärker sin kapitalposition i enlighet med den plan som godkänts av danska Finansinspektionen.

”Vi reser nu 282 miljoner SEK i enlighet med den kapitalplan som vi har fått grönt ljus på av den danska Finansinspektionen. Vi är mycket nöjda med att alla större investerare i Lunar deltar i kapitalökningen och stödjer bolaget och vår mission att bygga den bästa vardagsbanken i Norden. Vi levererar enligt plan och ser nu fram emot att fokusera 100 procent på att fortsätta växa vår verksamhet i Norden”, säger Ken Villum Klausen.