verybigimage

Press release.

Lunar tar sikte på företagsmarknaden.

En färsk undersökning från den digitala bankutmanaren Lunar visar att 38% av svenska småföretagare är missnöjda med sina nuvarande affärsbanker och kan tänka sig att byta. Som ett första steg mot enklare, smartare och mer flexibla banklösningar för företag lanserar Lunar nu företagskonton med en marknadsledande ränta på 4,10%*.

Published 25/10 2023.

I och med lanseringen av företagskonton kliver Lunar in även på den svenska företagsmarknaden med målet att erbjuda mindre företag en stabil grund för tillväxt och ekonomisk säkerhet. Med en hög sparränta, månatliga ränteutbetalningar och ingen bindningstid positionerar sig Lunar som en förmånlig partner för svenska småföretag. Lanseringen av företagskonton är det första steget mot en fullskalig lansering av “Lunar Business” i Sverige under 2024.

Mats Persson Bergius, Sverigechef för Lunar, säger "Vårt mål är att bygga den bästa digitala vardagsbanken i Norden och då räcker det inte att enbart erbjuda förmånliga villkor för privatpersoner, vi behöver finnas där för företagen också. Idag finns det inget bra sätt att jämföra bankernas prissättning på företagskonton, vilket gör det extra snårigt att hitta det mest förmånliga erbjudandet. Vi vill erbjuda svenska företagare en sparlösning som är trygg, lönsam och som gör det enklare för mindre företag att växa. Det gör vi genom att i ett första steg lansera ett företagskonto med en marknadsledande sparränta på 4,10%, utan bindningstid samt med ett gratis digitalt kort.

Ökad efterfrågan på bättre digitala banktjänster bland företagare.

En färsk undersökning från Lunar visar att trots att 62% av företagare i Sverige (med 1-10 anställda) är nöjda med sin nuvarande bank uttrycker en betydande minoritet om 38% missnöje. Detta är särskilt tydligt bland de företagsägare som föredrar 100% digitalt bankalternativ. 36% av företagen skulle överväga att byta bank om de stötte på ett bättre alternativ. Missnöjet drivs i huvudsak av bristande förståelse, långsam service och för höga kostnader hos sin nuvarande bank.

Bergius Persson fortsätter: “I en tid där både konsumenter och småföretagare är pressade av ekonomin är det naturligt att allt fler jämför bankernas erbjudanden och också att fler är villiga att byta till bättre villkor. Vi hör från många entreprenörer att det är svårt att få en överblick av avgifterna hos sin bank och att servicen är för långsam. Vi vet också att de vill ha högre avkastning på sitt sparkapital. Med Lunar Business siktar vi på att erbjuda en överlägsen digital bankupplevelse, med högre tillgänglighet i kundtjänst och transparenta avgifter utan oväntade överraskningar.”

Lunar kommer att utveckla sin produktportfölj för företag i Sverige löpande, med en full lansering av Lunar Business under våren 2024. Lunar har banklicens sedan 2019, står under danska Finanstilsynets tillsyn. Pengar insatta på Lunars sparkonton omfattas av insättningsgaranti.

Om Lunar Business Sverige

  • Marknadsledande sparränta på 3,9%
  • Månadsvis ränteutbetalning
  • Ingen bindningstid
  • 5 miljoner SEK insättningsgräns per användare
  • Gratis företagskonto och kort (ex. leveransavgift)
  • Spara kvitton i appen
  • Transparent avgiftsstruktur

*Jämförelsen har gjorts av Lunar och är baserad på aktuella erbjudanden, per den 24/10-23, av motsvarande sparkonto för företag, dvs med insättningsgaranti samt utan bindningstid, avgifter eller krav på lägsta belopp. Se jämförelsen här. Lunars årsränta om f.n. 3,9 % gäller upp till ett belopp om 5 000 000 kr. För belopp över 5 000 000 kr är räntan 0%. Räntan är rörlig. Era pengar omfattas av den danska insättningsgarantin upp till 100 000 EUR, motsvarande ca 1 000 000 SEK

FAQ