verybigimage

Pressmeddelande

Lunar utmanar storbankerna – lanserar Sveriges billigaste
företagskonto

Den digitala banken Lunar lanserade sitt företagserbjudande i Danmark 2021 och är i dag förstaval för1 av 5 nystartade företag i landet. Nu tar Lunar sitt fulla bankerbjudande till Sverige. För småföretag betyder det att de kan byta till en bank med noll kronor i startavgift, onboarding inom 72 timmar – och marknadens lägsta kostnader för kort, transaktioner, betalningar och andra nödvändiga tjänster

Publicerad 29/05 2024

Lunar har totalt 900 000 kunder i Norden varav 20 000 företagskunder. I Sverige har banken hittills erbjudit ett mindre urval tjänster för företag, men introducerar nu hela sitt erbjudande och gör det möjligt för svenska företag att byta från storbankerna till Lunar Business.

– Enligt danska näringslivsorganisationen SME Danmark är Lunar viktig för den danska ekonomin och en av de banker som är mest dedikerade till småföretag. Med Lunar får den svenska marknaden ökad valfrihet och svenska företagare kan byta till en bank med en bättre digital upplevelse, lägre priser och inga dolda kostnader för onödiga kringtjänster, säger Mats Persson Bergius, Sverigechef och CCO för Lunar.

Lunar är banken för småföretag

Förutom marknadens lägsta pris och snabb onboarding skiljer sig Lunar från andra företagsbanker genom högre tillgänglighet, bättre digitala verktyg och ett tydligt fokus på små- och medelstora företag.

– De traditionella bankernas handläggningstider har passerat alla rimliga gränser samtidigt som deras utbud av onödiga kringtjänster ständigt sväller. Som småföretagare vill man ha en enkel och smidig banklösning, gärna med en tillgänglig och trevlig kundservice. Lunars snabba onboarding var helt otrolig. Jag ansökte om ett konto under eftermiddagen och hade ett fungerande bankkonto redan kring lunch dagen efter, säger David Persson som driver juristbyrån Consilex och nyligen bytte till Lunar Business.


Lunar Business kundtjänst är tillgänglig både vardagar och helger och de digitala verktygen är intuitiva, underlättar redovisning och är möjliga att integrera mot flera bokföringssystem. Att företagsbanken är uppskattad märks tydligt i Trustpilots statistik över kundnöjdhet där Lunar Business får 4,6 av 5 stjärnor – ett avsevärt högre betyg än andra företagsbanker.


– Många av våra svenska kunder har redan testat delar av Lunars erbjudande och vi ser att våra användare blir allt mer aktiva och att vi växer snabbt. Vid lansering av vårt svenska bankerbjudande för småföretag fick vi hundratals ansökningar, vilket visar på behovet i marknaden. Därför ser vi nu mycket fram emot att erbjuda helhetslösningar för både privatkunder och företag, säger Mats Persson Bergius.

Lunar Business är Sveriges billigaste företagskonto enligt en prisjämförelse mellan företagskonton med anslutning till Bankgirotjänster. Sammanställningen är baserad på avgiften för första året hos svenska företagsbanker under 2023 och genomfördes av Lunar i maj 2024.

Om Lunar

Lunar är en digital utmanarbank med målet att förenkla för privatkunder och företag att hantera sin ekonomi genom att bygga den bästa vardagsbanken i Norden. Lunar grundades i Århus och har ca 450 medarbetare i Norden. 2019 fick Lunar dansk banklicens och är nu en av få banker med en nordisk bankplattform. Lunar har idag cirka 900 000 privat- och företagskunder i Sverige, Danmark och Norge.