verybigimage

Res tryggt

Res tryggt med rese- och bagageförsäkring.

Borttappat bagage, ett oväntat sjukdomsfall eller stulna resedokument - mycket kan hända som man inte räknat med. För att undvika kostnader som svider i plånboken är det viktigt att ha en reseförsäkring. Med Plus och Unlimited får du en kompletterande reseförsäkring och kan fokusera på att njuta av din resa, och känna dig trygg med att om olyckan skulle vara framme är du försäkrad.

Trygga resor världen över.

När du betalar merparten av boende eller transport med ett Lunar Plus- eller Unlimited-kort omfattas du automatiskt av en kompletterande reseförsäkring från försäkringsbolaget Moderna.

Försäkringen gäller som ett komplement till din hemförsäkring världen över, på resor som varar upp till 30 dagar.

Moderna Försäkringar är en del av Trygg-Hansa. Försäkringsgivare är Trygg-Hansa Försäkring filial, filial till Tryg Forsikring A/S.

Detta ingår

Medresande

Med Unlimited är det inte bara du, utan även din medresande make/sambo/registrerad partner som omfattas – och detsamma gäller både dina och hans/hennes resande barn under 21 år.

Med Plus är det bara du som omfattas av försäkringen.

Avbeställningsskydd

Har det ställt till sig med förhinder precis innan skidresan? Du täcks med 15 000 SEK per person för avbokning med max 20 000 SEK totalt per. resa. Gäller endast Unlimited.

Bagageförsäkring

Låt inte försenat, stulet eller borttappat bagage förstöra din resa. Med vår reseförsäkring är ditt bagage försäkrat.

Hemresa vid sjukdom eller olycka

Din reseförsäkring ersätter kostnader för transport och hemresa tillbaka till Sverige vid sjukdom, olycka eller dödsfall.

Förlorade resedokument

Reseförsäkringen omfattar förlorade resedokument. Skulle du bli av med ditt pass, dina biljetter eller ditt kort behöver du alltså inte stå för kostnaderna som uppstår.

Skada på egendom eller person

Din försäkring täcker både egendoms- och personskador - till exempel om du skulle behöva sjukvård eller om du råkar ta sönder något i ditt Airbnb-boende.

Olyckor - tandskada

Vad händer egentligen om jag får en tandskada på min resa? Du kan vara lugn - du kommer att ersättas för de kostnader som uppstår.

Juridisk hjälp

Skulle du behöva någon form av juridisk hjälp under din utlandsresa täcks de kostnader som uppstår av din försäkring.

Sjukledsagning

Blev du sjuk under resan? Med Unlimited kan en ur resesällskapet följa med den sjuka, och upp till två personer kan kallas in för sjukledsagning.

Krishjälp

I behov av krishjälp får du med Unlimited psykologisk krishjälp på plats, och psykologhjälp efter hemkomst för upp till 15 000 SEK. Med Plus erbjuds du telefonkrishjälp för upp till 15 000 SEK

Fler fördelar med Lunar-kortet på resan

✓ Du slipper uttags- och valutaväxlingsavgifter

✓ Kostnadsfria virtuella kort för säkra betalningar

✓ Tydlig överblick över dina utgifter i appen

✓ Smart budgetfunktion för din resa

✓ Exklusiva rabatter i appen

Frågor och svar