verybigimage
PrivatekonomiPublicerad

Vilken är den bästa banken för privatpersoner?

Vilken bank är egentligen bäst? En bra bank kännetecknas för de allra flesta av smarta funktioner och tjänster, smidig kommunikation och låga avgifter. Banken ska göra det möjligt för dig att få kontroll över din ekonomi samt att spara pengar och ansöka om lån på ett både enkelt och säkert sätt. Ja allt detta, och mycket mer såklart. Nedan kommer vi gå igenom några av de bästa bankerna idag, listade utan inbördes ordning! Kom ihåg att alla banker har sina egna unika kvaliteter, fördelaktiga tjänster och erbjudanden. Därför är det många gånger smart att ha mer än en bank. Då kan du dra nytta av de tjänster och erbjudanden som passar dig bäst. Du skulle alltså kunna kombinera flera av följande banker med varandra. Läs mer om varför det kan vara positivt att ha flera banker här. En bra bank ska såklart inte heller ta ut alltför höga avgifter. Läs mer om vilka de billigaste bankerna är.

Så vilka är de bästa bankerna 2022?

Lunar – för dig som vill spara eller ta ett privatlån.

Lunar är en bank-app som erbjuder smidiga funktioner och lika villkor för alla sina kunder. Du som är kund hos oss får ta del av ett smartare sätt att hantera din ekonomi på. Vill du ta del av en bank byggd för framtiden? Då är Lunar banken för dig.

Letar du efter smarta lösningar för ditt sparande eller är du i behov av att ta ett privatlån? Visste du att Lunar vann utmärkelsen Sverige nöjdaste privatlånekunder 2019, 2020 och 2021 enligt Svenskt Kvalitetsindex? Hos Lunar kan du dessutom investera i aktier, ETF:er eller P2P-lån samt spara på ett sparkonto med 3,25 % i ränta.

Hos Lunar finns tre varianter av konton och kort: Standard för 0 kr i månaden där ett gratis konto och digitalt kort ingår, Premium för 79 kr och Pro för 149 kr. Med andra ord kan du ladda ner appen och öppna ett gratis bankkonto med Lunar Standard.

Tips! Du vet väl om att du inte behöver byta bank för att använda Lunar? Använd Lunar vid sidan av din gamla bank för en optimal bankupplevelse.

Sparbankerna.

Sparbankerna drivs av Sparbankernas Riksförbund, som samarbetar med flera andra svenska banker. Många av dessa drivs i samarbete med Swedbank.

Något som sparbankernas kunder uppskattar är deras tydliga lokala fokus. De bidrar med  tillväxt till både dig och till din ort. Du som är kund hos Sparbankerna får dessutom ta del av ett brett utbud av tjänster samt flertalet olika betalkort. Bland dessa finns enkla betalkort, betal- och kreditkort samt MasterCard Guld och MasterCard Platinum.

Länsförsäkringar Bank.

Länsförsäkringar Bank är ett dotterbolag som ägs av försäkringskoncernen Länsförsäkringar. Banken är mycket omtyckt bland många svenskar och erbjuder en mängd tjänster som är användbara för privatpersonen.

Länsförsäkringar är en av de bästa bankerna för dig som vill låna pengar. Banken erbjuder flertalet olika lån, men också bra möjligheter för sparande och investeringar i värdepapper. Hos Länsförsäkringar Bank kan du med fördel ta ett bolån eller privatlån. Länsförsäkringar erbjuder också många av de vardagliga betallösningarna, så som Swish, autogiro och olika betalkort.

ICA banken.

ICA AB äger alla ICA butiker över hela Sverige, och idag även ICA Banken. ICA fokuserar på att vara en modern bank och har anpassat sig till de tjänster som de vet att kunderna värderar högt.

Hos ICA Banken finns stora möjligheter att ta lån med deras många olika låneerbjudanden. De flertalet kort som erbjuds kommer med sina egna specifika förmåner och prissättningar. Är du en regelbunden ICA kund kan ICA Banken vara ett bra alternativ. Som kund samlar du nämligen bonus och får rabatter i matbutikerna. Banken är även känd för sin utomordentliga service.

Skandiabanken.

Skandiabanken var en av de första bankerna som introducerade en internetbank – idag är de en renodlad sådan. Med andra ord är detta en av de bästa bankerna för dig som föredrar att hantera dina ärenden digitalt. Eftersom Skandia är ett försäkringsbolag finns deras försäkringar och bank på samma hemsida.

Hos Skandiabanken är det smidigt att hantera ditt sparande, dina värdehandlingar och olika former av lån. Det är med Skandiabanken även enkelt att skaffa nödvändiga tjänster likt BankID och Swish, samt olika typer av betalkort.

Handelsbanken.

Handelsbanken är en anrik bank och finns representerad i hela norden. Hos Handelsbanken är det enkelt att hantera allt från vanligt sparande till pensionsspar och lån. Dessutom finns smidig rådgivning alltid tillgänglig.

Ta del av flertalet betalkortslösningar och billiga kreditkort samt premiumkort. För kunder som är ute efter något lite mer exklusivt finns även Platinum-kreditkortet med en mängd tillhörande förmåner.

SEB.

Även SEB är en gedigen storbank som funnits med under en lång tid. Hos denna bank får du tillgång till alla standardtjänster du kan förvänta dig av en större bank. Hit hör bland annat digitala lösningar likt Swish, men också ett flertal betalkort. Välj mellan deras debitkort, ungdomskort samt kreditkort med möjlighet till reseförsäkring och andra förmåner.

Danske Bank.

Danske Bank är en dansk storbank med en mängd trogna svenska kunder. Här finns något för alla, oavsett om du söker ett bolån eller ett privatlån för bilen eller fritidshuset. Banken har även flertalet försäkringar samt möjligheter till sparande, pensionssparande och investeringar. Bland deras betalkort hittar du det mer påkostade kreditkorten Mastercard Guld och Mastercard Platinum.

Swedbank.

Swedbank är en storbank som ligger i framkant vad gäller digitala lösningar med en smidig plattform och app. Hos Swedbank är det smidigt att genomföra en bred variation av privat- och företagsärenden. Här finns även ett flertal kända och omtyckta fonder att spara i.

Bland Swedbanks bankkort för privatpersoner erbjuds flertalet MasterCard-bankkort samt tre  kreditkort i olika nivåer.

Nordea.

Nordea är ytterligare en storbank som erbjuder en komplett lösning där alla tänkbara banktjänster ingår. Som kund hos Nordea får du ta del av flera digitala tjänster, lån och krediter. Här finns även goda möjligheter till sparande och investeringar. Se dessutom bankens speciella kundprogram för dig som vill samla dina bankaffärer hos Nordea.