verybigimage
PrivatekonomiPublicerad

Bli 100% digital utan plast: Så här använder du ett virtuellt kort.

Få alla fördelar som kommer med ett bankkort, men ta bort det fysiska: Hos Lunar kan du få ett konto och ett digitalt kort - helt gratis. Vi listar åtta anledningar till varför du borde börja använda ett virtuellt kort.

Korten som är digitala, kan användas med Apple Pay och Google Pay och ger högre säkerhet när du handlar online. De är virtuella - och ett perfekt sätt att hantera dina pengar på utan fysiska kort som skadar miljön där de produceras och levereras.

Hos Lunar kan du testa ett helt virtuellt kort och få ett konto gratis. Det är ett nytt och smartare sätt att konsumera.

Till skillnad från ett fysiskt betalkort av plast som du kan ha i plånboken, existerar ett virtuellt betalkort bara digitalt. De har dynamiska säkerhetskoder (CVC) som genereras slumpmässigt och uppdateras en gång i timmen. Du kan använda samma kort flera gånger, radera och skapa nya kort när du vill.

Tips! Du kan lägga till ditt virtuella kort i Apple Pay eller Google Pay, så är det ännu enklare att använda.

Åtta anledningar till varför du behöver ett virtuellt kort.

Du vill ha en värld med mindre plast.

Istället för att beställa flera fysiska kort i plast är det ganska självklart att använda digitala alternativ. Du kan även lägga till ditt virtuella kort i Google Pay eller Apple Pay i appen, vilket gör dem ännu enklare att använda! Fler kort, mindre plast. Det gillar vi.

Om du ändå behöver ett fysiskt kort, byter Lunar ut alla Standard- och Premium-kort till kort gjorda av biologiskt nedbrytbar plast tillverkad av 57% havssalt. Vi gör detta tillsammans med våra användare i ett gemensamt uppdrag mot att rengöra haven från plast varje gång vi använder kortet.

Bedragare hittar alltid nya sätt för att komma åt dina personliga uppgifter.

Bedragare hittar alltid nya sätt för att få tag i dina personliga uppgifter och du kan faktiskt bli personligt ansvarig för vissa belopp om du inte är aktsam med din information.

Varje år blir över ca 13 miljoner SEK bortsvindlade i och med kortbetalningar i Europa och när nya - kanske spännande - webbutiker lockar, kan det vara en bra idé att vara extra vaksam.

Det är besvärligt att få ett nytt kort.

Om du har blivit utsatt för kortbedrägeri ska du självklart få ett nytt kort. I Lunar-appen kan du snabbt spärra ditt kort och beställa ett nytt - men det tar flera dagar innan du mottager kortet i brevlådan och måste därför klara dig utan kort en tid - och alla prenumerationer du har registrerade måste flyttas. Det är besvärligt och därför är det bättre att skydda ditt fysiska kort och använda virtuella kort när du är osäker på hur säkert det är att handla.

Du missar att avsluta prenumerationer efter gratisperioden.

Du känner säkert igen det. Du lockas av ett erbjudande med en tre månaders gratis testperiod på en streamingtjänst för du vill se en serie. Sex månader senare har du betalat för tre månader då du missade att avsluta prenumerationen i tid. Det är vanligt och du är inte ensam om det.

Man kan därför med fördel använda ett virtuellt kort till de tjänster som man har testperiod hos. Då kan man bättre minnas vilka abonnemang det rör sig om, avsluta prenumerationen och radera kortet. På så sätt undviker man att betala för något som man egentligen inte har användning för.

Tips! Om du önskar en bättre överblick över alla dina abonnemang och styra dem direkt från din Lunar-app kan du uppgradera till Premium. Då får du bättre kontroll över dina pengar.

Du har inte koll på alla dina digitala abonnemang.

Kanske har du gratis testperioder som du har glömt att avsluta i tid? Ett virtuellt kort är bra att använda till dina digitala tjänster som streaming och andra medier. Du får en överblick över vad du egentligen betalar för dina digitala abonnemang och du kan enkelt avregistrera dig om du så önskar. Använd ett kort till tjänster där det dras samma belopp varje månad och ett annat när du handlar på nätet - och som lätt kan raderas direkt.

Det är smart att ha olika kort till t.ex. Foodora, Mathem och Boozt.

Alla tycker inte om att göra en budget, och även om man har gjort en budget kan det vara svårt att följa den helt. Men om man faktiskt vill bli bättre på att hålla koll på sina utgifter så är det en bra lösning att koppla ett virtuellt kort till de tjänster där ens utgifter tenderar att dra iväg.

Du har en hobby som inte får bli beroendeframkallande.

Kanske spelar du poker online och vill ha en beloppsgräns att spela för? Då kan ett virtuellt kort vara en god idé. Oavsett om du spelar poker, online casino eller sportsbetting kan du använda ett virtuellt kort som skyddar dig mot kortbedrägerier samtidigt som du kan radera kortet om du vill begränsa ditt spelande.

Du får ditt virtuella kort innan det fysiska kortet kommer med posten.

Direkt när du blir godkänd som Lunar-användare får du tillgång till ditt virtuella kort. Det innebär att du inte behöver vänta på ditt fysiska kort för att kunna flytta dina abonnemang, använda kortet online eller göra en budget. Enklare än så blir det inte - kanske lite enklare, om du kopplar ditt virtuella kort till Apple Pay eller Google Pay.

Vill du skaffa ett virtuellt kort? Ladda ner appen här.