verybigimage

Lunar x Cosmos FK

Lunar ny huvudsponsor till unik jämtländsk fotbollsklubb

Lunar är ny huvudsponsor till den jämtländska fotbollsklubben Cosmos FK. Klubben, som startade som ett integrationsprojekt 2018, har haft stora ambitioner från början men höjer nu blicken ytterligare. Sponsorskapet sträcker sig över 2022 och är ett pilotprojekt för Lunar.

Cosmos FK startade som en del av Östersunds FK.s organisation, med syftet att ge flyktingar möjligheten att spela fotboll vid ankomsten till Sverige. Sedan 2020 är klubben en fristående förening där inkludering och mångfald fortsatt genomsyrar verksamheten. Ordförande Alan Barker är en välkänd profil i den jämtländska fotbollen då han förutom ett gediget fotbollskunnande varit drivande i flera integrationsinitativ, inte minst grundandet av Cosmos FK där en stor del av spelarna kommer från konfliktdrabbade områden runt om i världen. Alans engagemang uppmärksammades under fjolåret då han mottog utmärkelsen Ebbas hjärtan, vars syfte är att lyfta förebilder som får andra människor att må bättre.

–Vi är mycket glada över det här sponsorskapet. Att samarbeta med en nordisk aktör är en helt ny typ av möjlighet för en svensk division 4-klubb. Vi har en tydlig gemensam målbild där vi hoppas att allt fler ska få upp ögonen för the mighty cosmos. Fotboll är till för alla, och ju fler som spelar desto roligare är det, säger Alan Barker, ordförande i Cosmos FK.

Cosmos FK spelar för närvarande i division 4 Jämtland/Härjedalen och har som ambition att inom ett par år vara regionens största, och främsta, fotbollslag. Som ett led i det kommer föreningen, tillsammans med RF-SISU, att under sommaren anordna en sommarfotbollsskola för ensamkommande.

Cosmos FK