verybigimage

Pressmeddelanden

Lunar höjer räntan för sparande på bankkonto ytterligare 
- uppmanar fler svenskar att börja jämföra mellan banker.

23. september 2022

Nu står det klart att den digitala bankutmanaren Lunar höjer sparräntan med 0,6 procentenheter för privatkunder, från tidigare 1,15% till 1,75%. Förändringen träder i kraft idag fredag den 23 september.

- Vi har sett att insatta medel på sparkonton hos Lunar i Sverige mer än femdubblats i år. Givet dagens inflation känns det därför viktigt att bankkunderna får avkastning på sitt sparande säger Mats Bergius, Sverigechef på Lunar.

Det här blir den andra höjningen av räntan för sparande på bankkonto som Lunar genomför på kort tid. Den 25 augusti i år höjdes sparräntan till 1,15%.

- Många av de gamla storbankerna har fortfarande nollränta eller har börjat med ytterst blygsamma ökningar. Svenska hushåll bör därför se över vilken sparränta de faktiskt får. Vi ökar nu för andra gången på kort tid till förmån för våra kunder. Hela 0,6 procentenheter från 1,15% till 1,75%. Det blir den högsta sparräntan i Sverige vilket känns extra bra i dessa tider säger Mats Bergius, Sverigechef på Lunar.


Källa jämförelser ränta på bankkonto i Sverige: Compricer

För mer information, vänligen kontakta:
Mats Persson Bergius, Sverigechef för Lunar
Tel: 070-945 24 03
E-mail: mpb@lunar.app

Om Lunar
Lunar är ett företag inom finansiella tjänster som erbjuder nordiska konsumenter och företag ett nytt sätt att hantera bankärenden, betala och investera. Lunar grundades 2015 och bedriver verksamhet i Danmark, Sverige och Norge. I Sverige har företaget strax under 200 000 användare på sin plattform.