verybigimage

Pressmeddelanden

Lunar höjer sparräntan till 1.15%

I oroliga tider är en vanlig reaktion att bankkunder dra ner på risken i sitt sparande. Detta bekräftas av färska siffror från SCB som visar hur allt fler svenskar valt att flytta sina besparingar från fonder till sparkontot. Under året har insatta medel på sparkonton mer än femdubblats bland kunderna hos Lunar som nu höjt sparräntan till 1.15%. Höjningen trädde i kraft den 25 augusti.

Ny statistik från SCB visar att de svenska hushållens sparande på bankkonto nått nya rekordnivåer. För det andra kvartalet 2022 uppgick hushållens nettoinsättningar till hela 97 miljarder kronor. Den högsta siffran sedan pandemiutbrottet första kvartalet 2020. En rörelse som även Lunar kan se bland sina egna kunder där insatta medel på sparkonton mer än femdubblats under året.

- Oro i världsekonomin och en skakigare börs gör att kunderna drar ner på risken. Men många av de gamla storbankerna håller fast vid sina nollräntor vilket inte gynnar de svenska hushållen. Med dagens inflation blir det ytterligare en förlust. Vi på Lunar har alltid tyckt att bankkunder ska få avkastning på sitt sparande vilket gör den här höjningen av sparräntan till 1.15% självklar för oss säger Mats Persson Bergius, Sverigechef på Lunar.

För mer information, vänligen kontakta:
Mats Persson Bergius, Sverigechef för Lunar
Tel: 070-945 24 03
E-mail: mpb@lunar.app

Källor:
Statistik från SCB

Om Lunar
Lunar är ett företag inom finansiella tjänster som erbjuder nordiska konsumenter och företag ett nytt sätt att hantera bankärenden, betala och investera. Lunar grundades 2015 och bedriver verksamhet i Danmark, Sverige och Norge. I Sverige har företaget strax under 200 000 användare på sin plattform.