verybigimage

Pressmeddelande

Lunar tillför 35 miljoner euro i nytt kapital.

Stockholm 2023-02-09

Bankutmanaren Lunar tar in 35 miljoner euro i en ny finansieringsrunda. Kapitalet ska investeras i verksamheten för att snabbare nå lönsamhet och fortsatt skapa värde för kunderna.

Det nordiska fintechbolaget och bankutmanaren Lunar – med Kinnevik som en av sina största aktieägare - stänger en ny finansieringsrunda och tar in 35 miljoner euro i vilken en majoritet av bolagets befintliga aktieägare deltagit. Kraven från investerare är betydligt hårdare i den nuvarande miljön och Lunar ska nu satsa på att snabbare nå lönsamhet. Under fjolåret växte banken sin svenska kundbas med 50 procent jämfört med året innan.

”Dagens kapitalmarknad, som vi och andra bolag tar in finansiering i, har helt andra krav på att snabbare nå lönsamhet än förr. Lunar har det senaste året förbättrat vår produkt, fått in fler kunder och markant förbättrat vår intjäning. Det ska vi fortsätta med under 2023 och framåt. Vi anser att bankmarknaden behöver en seriös utmanare,” säger Lunar Groups vd och grundare Ken Villum Klausen.

Fortsatt starkt stöd från investerare.

Kapitalet kommer i en tid där de finansiella marknaderna är hårt drabbade och en generell makroekonomisk osäkerhet på samma gång, något som inte minst påverkat tillväxtbolag.

”Vi är väldigt glada över det fortsatta stöd och förtroende som våra aktieägare visar oss. De vill vara med och bygga ett nytt finansiellt ekosystem och leverera banktjänster på ett helt nytt sätt. Denna önskan kvarstår även i en period präglad av hög turbulens på de finansiella marknaderna, vilket visar hur starkt konceptet vi erbjuder nordiska bankkunder är”, säger Villum Klausen, och tillägger att den nya investeringen möjliggör en förbättring av produkterna Lunar levererar till de över 850,000 kunderna i Danmark, Norge och Sverige:

”Med nytt kapital i ryggen kan vi fortsätta expandera i Norden, utveckla nya och bättre digitala banklösningar för våra kunder och därmed stärka vår position som den ledande utmanaren i den nordiska bankmarknaden”.

Inte minst Sverige fortsätter att vara en marknad som genomgår en stark utveckling.

”Vår svenska kundbas växte med 50 procent förra året. Historiskt sett har den svenska marknaden varit den snabbast växande för Lunar och vi ser fortsatt stark tillväxtpotential för bolaget här,” säger Sverigechefen Mats Persson Bergius i en kommentar.