verybigimage

Forbrug

Tre anledningar till varför utgifts-notiser är din nya bästa vän

Hos Lunar är utgiftsnotiser din bästa vän. Det är ett verktyg du kan använda som en sorts ekonomisk kompass, så att du hela tiden kan se till att du håller dig till din budget. Här är tre tips till hur funktionen kan hjälpa dig till en bättre ekonomi.

Du har skapat ett konto, fått ett stilrent kort, satt en budget och skräddarsytt allt efter din personliga ekonomi. Allt går som på räls - nästan. För du saknar faktiskt en liten funktion till för att få full kontroll över dina pengar - utgiftsnotiser! Och det finns flera bra anledningar till det:

1️⃣ Bästa vän med din budget 🤝

Notifikationerna är en integrerad del av budget-funktionen. När du tillåter notiser är det enklare för dig att hålla din budget och veta om du håller dig on track. När du köper något vet du hur mycket av din budget du har spenderat och hur mycket pengar du har kvar att röra dig med inom de kategorier du har satt en budget för.

Har du satt en budget på 1000 kr för mat och dryck och spenderar 200 kr på ett café, får du en notis om det med detsamma. Notisen berättar att du har använt 200 kr av din budget för mat och dryck, och att du nu har 800 kr kvar att använda. Allt sker helt automatiskt!

På många sätt är notifikationerna som en bästa vän, som hjälper dig med att få ut mer av dina pengar - samtidigt som den inte är rädd för att påminna dig om att du har överskridit din budget och spenderat för mycket.

2️⃣ Notifikationerna skvallrar om svindel 🕵🏻‍♂️

Skulle du ha en sådan otur att ditt kort missbrukas, så kan notiserna hjälpa dig att upptäcka det med en gång. När notiserna är aktiverade upptäcker du misstänksamma transaktioner snabbt och kan stoppa svindlaren omedelbart genom att frysa ditt kort och ta kontakt med Lunar.

3️⃣ Håll dig on track - även utomlands 🌏

Undvik dyra överraskningar när du är ute och reser. Med notifikationerna tappar du aldrig uppfattningen om hur mycket pengar du använt - oavsett var du befinner dig. Funktionen är automatiskt synkad med alla valutor. Det betyder att du får veta priset av varje transaktion i svenska kronor direkt när du genomför köpet. Så sätt på notiser, slipp överraskningar och njut av din semester i lugn och ro! 🏝